Τι κοινό έχουν τα φύλλα και τα μαλλιά το φθινόπωρο;

Έχετε παρατηρήσει μια ελαφριά τριχόπτωση μόλις μπει το φθινόπωρο. Όταν δεν αφορά κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζετε, δεν πρέπει να σας προκαλεί καμία έκπληξη. Είναι εποχική τριχόπτωση και είναι απολύτως φυσιολογική. Όπως πέφτουν τα φύλλα των δέντρων στο τέλος του καλοκαιριού ενώ ξεκινά το φθινόπωρο, αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά σας, τα οποία εμφανίζουν εποχική τριχόπτωση δύο φορές το χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο). Κάνουν λοιπόν τον κύκλο ζωής τους και πέφτουν για να αντικατασταθούν από νέες, τρίχες. Συνήθως χάνουμε 25 με 60 τρίχες την ημέρα, όταν όμως αρχίζει η εποχική τριχόπτωση αυτός ο αριθμός αυξάνεται σημαντικά με συνέπεια να τον παρατηρούμε και να ανησυχούμε. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να προστατεύσετε τα μαλλιά μας και να περιορίσετε την έκταση του φυσιολογικού φαινομένου της εποχικής τριχόπτωσης:

TIPS

1. Λουστείτε με ένα τονωτικό σαμπουάν που δεν θα επηρεάσει την ισορροπία και την υγεία στο δέρμα του κρανίου και την τρίχα.

2. Μην ξεχνάτε το μαλακτικό. Τώρα το έχει περισσότερο ανάγκη η τρίχα σας, ειδικά μετά το καλοκαίρι.

3. Χρησιμοποιήστε ένα spray κατά της τριχόπτωσης που θα δημιουργήσει υπεραιμία στο τριχωτό του κεφαλιού σας.

4. Ελαττώστε τα προϊόντα styling, το πιστολάκι και το σφίξιμο/πιάσιμο των μαλλιών με λαστιχάκι.

5. Προσέξτε τη διατροφή σας, φροντίζοντας να πάρετε όσες περισσότερες βιταμίνες και πρωτεΐνες γίνεται. Αν είναι δύσκολο μπορείτε να το κάνετε με συμπληρώματα διατροφής και ειδικά σκευάσματα.

6. Πάρτε συμπλήρωμα σιδήρου, ψευδαργύρου, Ω3 λιπαρών και άλλων μετάλλων που είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση και την υγεία της τρίχας.

7. Περιορίστε το άγχος όσο μπορείτε αφού αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους, όχι μόνο για την απώλεια μαλλιών αλλά και για ότι σχετίζεται με της υγεία μας.

8. Όταν λούζετε τα μαλλιά σας κάντε απαλό μασάζ στο κρανίο για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να κυκλοφορήσει καλύτερα και περισσότερο το αίμα στο δέρμα του κρανίου.

9. Μην τρίβετε με δύναμη τα μαλλιά μετά το λούσιμο για να τα στεγνώσετε. Ταμπονάρετε τα απαλά με μια πετσέτα από πάνω προς τα κάτω. Αποφύγετε το πιστολάκι σε μεγάλη θερμοκρασία.

10. Αντιμετωπίστε την εποχική τριχόπτωση προληπτικά. Ξεκινήστε την δράση πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.